Blog - kawa na co dzień

Szkoła espresso
28 views
News

Już od najbliższego piątku zapraszamy do lektury pierwszego odcinka naszej szkoły espresso.

20 views
News

Kawa należy do produktów, których przechowywanie ma kluczowe znaczenie dla ich jakości. Zapewne nie raz zdarzyło się Wam pić kawę, która w smaku była płaska, bez żadnych subtelnych nut, które pozwoliłyby rozkoszować się jej aromatem (choć np parę dni wcześniej smakowała wyśmienicie). Najczęściej winnym tej sytuacji jest niewłaściwy sposób przechowywania kawy.

4M czyli podstawy prawdziwego espresso - Macinadosatore (młynek)
32 views
News

Dziś pora na drugie z 4M w naszej szkole espresso. Macinadosatore czyli jaki młynek do kawy wybrać.

4M czyli podstawy prawdziwego espresso - Miscela
15 views
News

Słynna zasada 4M to zbiór czterech elementów, których znajomość i stosowanie pozwala na zaparzenie perfekcyjnego espresso.

Z okazji Dnia Kobiet
11 views
News

Drogie Panie!

Z okazji tego szczególnego dnia (choć tak naprawdę każdy dzień powinien być szczególny), pragniemy z serca życzyć Wam...

Lanckorona i doskonała kawa
9 views
News

Ponieważ wiosna zbliża się coraz większymi krokami, dziś zaproszenie do Lanckorony.

Wszystkiego najlepszego w 2015!
12 views
News

Wszystkiego najlepszego w 2015 roku!

Jak przygotować czekoladę na gorąco?
9 views
News

Dla wszystkich, którym marzy się gorąca czekolada, przygotowaliśmy praktyczny poradnik – przygotowanie czekolady na gorąco w domu.

9 views
News

Kochani! Długo zeszło, ale w końcu ruszamy z naszym subiektywnym przeglądem miejsc, w których można napić się dobrej kawy (a i przy okazji zjeść coś dobrego).

Prawdziwie pyszne ciacho serowe
9 views
News

Przedstawiamy wyjątkowy serniczek.